Estate en financiële planning

Vermogen brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Een financiële planning geeft ruimte voor je visie en je wensen. Wij gaan graag met jou in gesprek om samen te werken aan een concrete financiële planning, waarin het nalatenschap (estate) goed geregeld is.
Vermogen brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Een financiële planning geeft ruimte voor je visie en je wensen. Wij gaan graag met jou in gesprek om samen te werken aan een concrete financiële planning, waarin het nalatenschap (estate) goed geregeld is.

Inzicht en overzicht

Financiële planning heeft betrekking op diverse aspecten in het privé en zakelijk leven. De onderdelen die over nalatenschap gaan noemen we estate planning. We onderscheiden vijf deelgebieden:

  • Verzekeren
  • Samenleven
  • Pensioenen
  • Erven
  • Schenken

Uiteraard is er grote samenhang tussen deze onderdelen, we starten dan ook altijd met een breed ingestoken gesprek. Die visie moet helder zijn en de mogelijkheden worden in kaart gebracht. Wij stellen jou als persoon centraal. Heb je een onderneming? Dan steken wij de financiële planning anders in; dan zorgen we ook voor DGA advisering.

Het integrale plan

Op basis van je wensen en doelen stellen we een plan op met concrete adviezen. We richten je financiële en fiscale toekomst zo in dat je nu én straks kunt doen wat je belangrijk vindt, zowel zakelijk als privé. In ons integrale plan staan de volgende levensgebeurtenissen centraal: trouwen, verhuizen, gezinsuitbreiding, ziekte, overlijden, vergroten, nalaten en/of overdragen van vermogen en jouw oudedagsvoorziening.

Wanneer er buitenlandse bezittingen of rekeningen zijn, nemen we deze vanzelfsprekend ook mee. Internationaal belastingrecht vraagt om expertise en daar zorgen wij dus voor.

Voor wie is financiële planning?

Bij het ontvangen van een erfenis moet er een aanzienlijk percentage afgedragen worden aan de Belastingdienst. Binnen de estate planning hebben we als doel deze bijdrage zo minimaal mogelijk te maken, zodat een zo groot mogelijk deel van de nalatenschap goed gestructureerd wordt overgedragen aan de doelen die jij voor ogen hebt. Estate planning of financiële planning is niet enkel voor grootgeldbezitters en eigenaren van een grote onderneming. Wanneer je een eigen huis bezit, een kleiner bedrijf hebt of een goede spaarpot, dan is het al belangrijk om goed na te denken over de financiële planning van je nalatenschap.

Onze adviseurs gaan graag met je om tafel voor een eerste kennismaking. Wij begrijpen dat het geen eenvoudige materie is, niet wat betreft financiën en belastingen, maar ook de emotionele lading moet niet worden uitgevlakt. Wij hebben begrip voor die lading en proberen helderheid te brengen, zodat we alles tot in de puntjes kunnen regelen. Het doel is dat jij rust ervaart betreffende je toekomstig nalatenschap.

Meer weten?
Wij horen het graag​

Spelen er vraagstukken, praktisch of strategisch, waarmee wij kunnen helpen? We gaan graag in gesprek om te kijken wat we voor jullie mogen betekenen. Tot snel.