Functionele bedrijfsrapportages

Er zijn diverse rapportagemogelijkheden om het management, bestuur, aandeelhouders en werknemers op de hoogte te stellen. Sanacount zorgt ervoor dat rapporten concreet zijn en dat er handelingen gekoppeld worden aan data, overzichten, meters en grafieken: actiegericht dus.
Er zijn diverse rapportagemogelijkheden om het management, bestuur, aandeelhouders en werknemers op de hoogte te stellen. Sanacount zorgt ervoor dat rapporten concreet zijn en dat er handelingen gekoppeld worden aan data, overzichten, meters en grafieken: actiegericht dus.

Maatwerk en standaardiseren

Welke inzichten zijn nodig om de bedrijfsdoelen te behalen? Welke overzicht geef je aan welke mensen binnen de organisatie? Hoe zet je conclusies om naar acties? Het opstellen van de KPI’s (Key Performance Indicators) is een kwestie van samen om tafel de processen en resultaten koppelen aan doelen. Wanneer deze indicatoren helder zijn, kijken wij wat we kunnen standaardiseren en wat we per rapportagemoment opnieuw moeten analyseren. Uiteraard gaan we zoveel mogelijk voor standaard, dat is effectief en kostenbesparend, maar als de kwaliteit op punten in het geding komt, kiezen we voor maatwerk.

Data-analyse en inzicht

Grote volumes data maken dat we fijnmazige rapportages kunnen leveren. Voordat we zover zijn, moeten we deze datastromen eerst in kaart brengen. Enerzijds koppelen we data aan wat we willen weten. Anderzijds brengt data nog wel eens nieuwe inzichten; zaken waarvan we misschien nog niet wisten dat het goed is om inzicht in te hebben.

Lees hier verder over data-analyse en inzicht.

Begrotingen en prognoses

Staat de begroting al vast of moeten we daar nog eens kritisch naar kijken? Is het reëel, haalbaar of juist te voorzichtig? Vanuit de begroting stellen we prognoses vast en sturen we bij waar nodig. Inzicht draagt in grote mate bij aan een financieel gezonde bedrijf en duurzame groei.

Lees hier verder over begrotingen en prognoses.

Managementinformatie

Binnen grotere organisaties zijn de rollen duidelijk verdeeld, een manager moet vrijgespeeld worden van details en te veel inhoud. Zijn of haar rol is het bedrijf in goede banen leiden. Een management overview bevat daarom andere informatie dan die een specialist nodig heeft.

Lees hier meer over managementinformatie.

Acties koppelen aan bedrijfsrapportages

Samenwerken is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. We geven er de voorkeur aan om met jullie mee te denken over de stappen die volgen na een rapportage. Ook wanneer daar acties uit voortvloeien die vanuit een andere externe discipline opgepakt dienen te worden, kijken wij graag in onze community naar een passende professional.
Begrotingen en prognoses Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies

Begrotingen en prognoses

De toekomst is nooit zeker, kleine en grote zaken kunnen van invloed zijn. Toch is het belangrijk om een stip op de horizon te

Data-analyse en inzicht- Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies

Data-analyse en inzicht

Op het moment dat data in de juiste context wordt geplaatst krijgt het betekenis. Deze kwalitatieve data communiceert patronen

Managementinformatie - Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies

Managementinformatie

Ontvang de juiste en overzichtelijke informatie in een management overview, voor datagedreven sturing aan het bedrijf of de organisatie

Meer weten?
Wij horen het graag​

Spelen er vraagstukken, praktisch of strategisch, waarmee wij kunnen helpen? We gaan graag in gesprek om te kijken wat we voor jullie mogen betekenen. Tot snel.