Managementinformatie

Ontvang de juiste en overzichtelijke informatie in een management overview, voor datagedreven sturing aan het bedrijf of de organisatie. Ruwe data krijgen betekenis en leiden tot concrete acties of de bevestiging dat er op de juiste koers wordt gevaren.
Ontvang de juiste en overzichtelijke informatie in een management overview, voor datagedreven sturing aan het bedrijf of de organisatie. Ruwe data krijgen betekenis en leiden tot concrete acties of de bevestiging dat er op de juiste koers wordt gevaren.

Stuur- en verantwoordingsinformatie

Een manager, CEO, CFO of directeur leidt. Leiden betekent dat je wegblijft bij de details, en de grote lijn overziet, vertrouwen erin hebt dat ándere mensen de inhoud en de details correct oppakken. In feite is een data-analyse een verzameling details die tezamen een groter verhaal vormen, die betekenis krijgt omdat het in context geplaatst wordt. Aan de hand van KPI’s, Key Performance Indicators, wordt bepaald welke informatie nodig is om tot de juiste stuur- en verantwoordingsinformatie te komen.

Real-time dashboarding

Wanneer het jouw taak is om overzicht te houden, te sturen op de grote lijn, wil je accurate informatie in handen hebben. Met een real-time dashboard zit je altijd bovenop de ontwikkelingen. Het is belangrijk dat een dashboard zo is ingericht dat het direct communiceert. Dat betekent dat onze data-analisten goed bekijken welke KPI’s relevant zijn en vooral ook welke niet. Laat de gedetailleerde informatie over aan de specialisten binnen de organisatie en focus op de relevante managementinformatie. Wanneer de organisatie een managementteam heeft, en dus meerdere leidinggevenden, richten we verschillende real-time dashboards in, zodat iedereen altijd zijn eigen relevante informatie heeft.

Wat zijn jullie KPI’s?

Er zijn veel verschillende perspectieven om de KPI’s te bepalen. Voor gezonde bedrijfsvoering zijn de begroting en prognoses natuurlijk van centraal belang, maar ook sales- en marketinginspanningen kunnen omgezet worden naar KPI’s, evenals personeelsbeleid. Hoe meer data, hoe meer mogelijkheden er zijn. Soms zijn er zoveel mogelijkheden dat het zicht troebel wordt. Onze specialisten zorgen voor focus; ze vertalen primaire en secundaire bedrijfsdoelstellingen naar KPI’s en zorgen dat de vraag op de juiste manier gesteld wordt, zodat jullie ook echt iets met het antwoord van de data kunnen. Uiteindelijk is managementinformatie enkel informatie, we helpen jullie ook graag met de concretisering van de informatie naar actiepunten. We kennen onze grenzen, waar zaken niet het Sanacount-specialisme zijn, stellen we graag een specialist uit onze community aan jullie voor.

Meer weten?
Wij horen het graag​

Ben je op zoek naar concrete managementinformatie, inzichtelijk en accuraat? Neem contact op en wij kijken graag hoe we jullie bedrijf of organisatie daadwerkelijk verder helpen.