NIWO-vergunning snel geregeld

NIWO-vergunning snel geregeld - Sanacount - Blogs

NIWO-vergunning snel geregeld

Wanneer snelheid accuratesse een belangrijke factor is, is Sanacount jullie partner. We werken samen met verschillende transportondernemingen en kennen de weg in de bijbehorende wet- en regelgeving. Kredietwaardigheid is een belangrijke factor voor de NIWO Eurovergunning, zowel bij het aanvragen als uitbreiden en verlengen. Wij zorgen snel voor de aanlevering van de juiste cijfers en overzichten.

Na aanlevering van de gegevens en betaling aan het NIWO (Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie), zijn ze wettelijk verplicht om binnen 8 weken over de aanvraag te beslissen. Wij zorgen samen met jullie dat die aanlevering zo snel mogelijk geregeld is én compleet en kloppend is. Onze ervaring wijst ons en jullie de snelste weg. Dit voorkomt vertraging in de aanvraag.

Wat is de NIWO?

De NIWO bevordert het goed functioneren van de markt van het  binnenlandse en grensoverschrijdende beroepsgoederenvervoer over de weg. De organisatie verleent vergunningen op grond van de Wet wegvervoer. Iedere vijf jaar worden transportondernemingen die zich bezighouden met goederenvervoer over de Nederlandse wegen getoetst. Volgens de wet moeten deze transportondernemingen voldoen aan vier eisen:

  • Kredietwaardigheid
  • Betrouwbaarheid
  • Vakbekwaamheid
  • Reële vestiging

Als voldaan is aan de kwalitatieve eisen die ieder bovenstaand aspect voorschrijft, dan wordt de NIWO Eurovergunning verleend. Het gaat jaarlijks om ongeveer 15.000 transportondernemingen. Ook voor koerier- en pakketdiensten is de vergunning vaak nodig

 

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vertrouwt deze taken toe aan de NIWO, net als de verstrekking van bestuurdersattesten voor niet EU-chauffeurs, ritmachtigingen en CEMT-vergunningen en de afgave van TIR-carnets. Daarnaast beheert de NIWO de VIHB-lijst; dat is een lijst  van afvalinzamelaars, -vervoerders,- handelaren en -bemiddelaars.

Volledig ontzorgen

Onze adviseurs staan niet enkel voor jullie klaar bij het aanvragen van de NIWO-verklaring, wij bieden brede ondersteuning in bedrijfsvoering. Onze financieel specialisten en belastingadviseurs gaan verder dan de cijfers, ontzorgen is wat we doen. Zo kunnen we jullie salarisadministratie en inrichten en bijhouden, geheel conform de CAO. Je boekhouding, overige administratieve taken en belastingzaken pakken wij ook graag op, zodat jullie je kunnen focussen op de core business. Partnership is een groot goed voor ons, jullie kunnen op ons rekenen.

Duurzame ontwikkelingen

Zorgen dat de vergunningen in orde zijn is slechts een klein aspect van jullie business. Vervoersbedrijven die vooruit kijken, hebben oog voor duurzaamheid. Er zijn vele mogelijkheden om te verduurzamen en de wettelijke verplichtingen om te verduurzamen zullen ook toenemen. Grote bedrijven moeten steeds meer rapporteren op het gebied van duurzaamheid. Dat betekent dat ze eisen gaan stellen aan hun leveranciers en andere partners, waaronder transport. We kijken graag met jullie naar de mogelijkheden om te verduurzamen, waar mogelijk met subsidies. Vaak betreft het investeringen, maar verschillende investeringen zullen zich ook terugbetalen. De balans tussen welvaart en welzijn is niet altijd eenvoudig te vinden, de ervaring en kennis die wij meebrengen maakt dat we gericht zoeken en met oplossingen komen.

Hulp nodig bij een NIWO-vergunning?

Willen jullie hulp bij het regelen van de NIWO-vergunning of zijn jullie geïnteresseerd in breder advies? Laten we beginnen met een goed gesprek. We luisteren graag naar jullie uitdagingen.

Deel pagina

Vragen over dit artikel?

 adviseert je graag!

Meer artikelen