Belangrijke wetswijzigingen per 1 juli 2021

Belangrijke wetswijzigingen per 1 juli 2021 BLogs - Nieuws - Sanacount

Wet- en regelgeving die ingaat per 1 juli 2021

Per 1 juli 2021 zullen er een aantal belangrijke veranderingen in de wet- en regelgeving worden doorgevoerd die wellicht gevolgen kunnen hebben ondernemingen. We hebben de veranderingen voor je op een rijtje gezet in deze blog. 

Tip 1: Per 1 juli gaan de regels voor BTW op e-commerce veranderen

Deze nieuwe regeling kan grote gevolgen hebben voor de administratie met leveringen van goederen in andere EU-landen. Én jij bent dan mogelijk BTW verschuldigd in het EU-land van aankomst van de goederen die je verkoopt aan jouw klanten. Een uitgebreide uitleg van de nieuwe regeling voor BTW op e-commerce genaamd One-Stop-Shop vind je hier. 

Tip 2:  Per 1 juli stijgt het brutobedrag van het wettelijk minimumloon voor werknemers van 21 jaar en ouder

Heb jij personeel in dienst? Dan is dit wellicht belangrijk voor jou. Per 1 juli gaat het brutobedrag van het wettelijk minimumloon voor werknemers van 21 jaar en ouder omhoog. Lees hier meer over de stijging van het minimumloon. Heb jij ondersteuning nodig bij het doorvoeren van het vernieuwde minimumloon? Neem dan gerust contact op met onze Salarisadviseur Robert van Doorn. 

Tip 3: De aansprakelijkheidsregels voor stichtingen en verenigingen worden aangescherpt

Per 1 juli dit jaar moeten vrijwel alle stichtingen en verenigingen voldoen aan de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen: de WBTR. In deze wet wordt bijvoorbeeld hoofdelijke aansprakelijkheid geïntroduceerd voor grotere stichtingen en verenigingen. Meer informatie over de WBTR vind je hier.

Tip 4: Per 1 juli betaal je 15 cent statiegeld voor kleine plastic flesjes (minder dan een liter)

Een positieve ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid en in het bijzonder belangrijk voor de horeca, supermarkten en detailhandel. Ondernemers kunnen dit doorberekenen aan de klant. Voor de horeca is het niet verplicht om de lege flesjes in te zamelen. Dit mag wel! Je mag dan het statiegeld teruggeven aan de klant, maar dit is niet verplicht.

Tip 5: Vraag vóór 1 juli 2021 de BTW voor zonnepanelen terug

De laatste tip is geen verandering, maar wel actie die jij wellicht vóór 1 juli 2021 moet doen. Heb jij in 2020 zonnepanelen aangeschaft en de BTW nog niet teruggevraagd? Dan kan dat tot uiterlijk 30 juni 2021. Anders loop je deze BTW teruggave wellicht mis.

Heb jij vragen over bovenstaande tips over de regelgeving?

Heb jij nog vragen over bovenstaande tips? Stel ze ons gerust! Of wil je sparren over jouw financiële of fiscale vraagstukken? Dat kan! Onze adviseurs kijken graag met je mee. 

Deel pagina

Vragen over dit artikel?

 adviseert je graag!

Meer artikelen