Hypotheek voor ondernemers | Samen leveren we de juiste cijfers op het juiste moment

Als ondernemer is het kopen van een huis een proces dat iets anders verloopt dan voor mensen in loondienst. Bij het verkrijgen van een hypotheek voor ondernemers wordt gekeken naar verschillende bronnen van inkomen, waaronder salaris, winstuitkeringen, dividend en privévermogen. Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe woning, zorg dan dat alle gegevens up-to-date zijn: al direct wanneer je denkt aan het kopen van huis.

 

Gegevens op tijd aanleveren bij je administratiekantoor of accountant is altijd belangrijk. Je wilt immers boetes van de Belastingdienst voorkomen en altijd het actuele overzicht hebben. Dit laatste is belangrijk bij zakelijke ontwikkelingen en beslissingen, maar het kan ook voor privé-bewegingen relevant zijn. Bijvoorbeeld dus bij het kopen van een woning.

 

Wij staan voor je klaar

Een van de belangrijkste eisen die geldverstrekkers stellen aan ondernemers is het overleggen van jaarcijfers, meestal over een periode van minimaal drie jaar. Sommige geldverstrekkers hanteren echter een soepeler beleid, waarbij een minimale werkervaring als ondernemer van twaalf maanden volstaat. Het vaststellen van je inkomen voor een hypotheekaanvraag als ondernemer vereist vaak de tussenkomst van een externe partij, zoals je administratiekantoor of accountant. Deze zal een grondige analyse maken van je financiële situatie, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende inkomstenbronnen en zakelijke variabelen. Als jij zorgt dat alle gegevens al zijn aangeleverd op het moment dat jij je zoektocht naar een huis begint, kan er snel geschakeld worden als je cijfers nodig hebt voor de geldverstrekker.

 

Laat je goed adviseren

Het vinden van de juiste balans tussen persoonlijke woonwensen en zakelijke ambities is essentieel, en daarom is het belangrijk om met geldverstrekkers samen te werken die begrijpen hoe dit werkt. Het proces van het verkrijgen van een hypotheek als ondernemer kan dus complex zijn, maar met de juiste begeleiding en expertise kunnen ondernemers toch hun droomhuis verwerven zonder hun zakelijke doelen uit het oog te verliezen. Het tijdig inschakelen van ons en samenwerking met geldverstrekkers die ervaring hebben met ondernemershypotheken is hierbij van onschatbare waarde.

 

Jij zorgt dus voor het up-to-date doorgeven van gegevens aan ons, dan helpen wij jou snel als de woning van je keuze langskomt en jij moet schakelen. En laat het ons even weten als het gelukt is met dat huis, dat vinden we leuk.

Deel pagina

Vragen over dit artikel?

 adviseert je graag!

Meer artikelen