Sustainable Fashion Gift Card

Sustainable Fashion Gift Card

Leren & inspireren met duurzame cases

Bijna dagelijks komen we in contact met inspirerende mensen, bedrijven en organisaties. Ambitieuze visies op het gebied van duurzaamheid, en concrete plannen om bij te dragen aan mens, maatschappij en planeet.

Samen bereik je meer dan alleen. Daarom delen we deze verhalen graag met jullie. Om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Vandaag delen we het verhaal van Nanette Hogervorst en de Sustainable Fashion Gift Card (SFGC)

Wat is de Sustainable Fashion Gift Card?

SFGC - infographic

Niemand zou hoeven twijfelen aan een goed cadeau.

Ruim de helft van de mensen vindt het belangrijk dat hun kleding duurzaam is, maar slechts 14% probeert ook daadwerkelijk duurzame kleding te dragen. Deze kloof wil de SFGC overbruggen. Met de giftcard maken ze het de consument gemakkelijk om een mooi en goed fashion cadeau te geven, zodat we elkaar op een positieve manier kunnen inspireren meer duurzame (kleding)keuzes te maken.

De SFGC gelooft dat een fashion revolutie nodig is om de mode-industrie te verduurzamen. Deze revolutie ondersteun je met de giftcard. Door deze te verzilveren bij de aangesloten fashion pioniers, investeer je in een betere mode-industrie.

Met de giftcard kom je terecht in de wereld van duurzame fashion. Je ontdekt welke duurzame kledingkeuzes er zijn. Van mooie duurzame merken van talentvolle jonge ontwerpers, tot kledingbibliotheken die circulariteit stimuleren, style coaches, en meer. En nee, duurzame mode hoeft echt niet altijd duur te zijn.

De SFCG bewijst het: duurzame mode kan wél voor een breed publiek toegankelijk zijn.

Wat zijn de doelen met de SFCG?

We vroegen Nanette wat haar doelen zijn met de SFGC.

“We willen simpelweg bijdragen aan een betere wereld door het mensen gemakkelijk te maken een goed fashion cadeau te geven. Want als we toch een cadeau voor iemand kopen, waarom dan niet eentje die verantwoord is? Een klein gebaar, maar ook een teken dat je om de ander én de wereld geeft.”

“Daarnaast willen we de markt van cadeaukaarten opschudden. We zijn meer dan

een pasje waarmee je iets koopt.  We zijn echt geïnteresseerd in de persoon die de SFGC cadeau geeft, de ontvanger en onze aangesloten partners. We werken nauw samen met onze partners, bieden storytelling en mooie giveaways aan onze volgers en SFGC-gevers en ontvangers. In tegenstelling tot veel andere cadeaukaarten, bouwen wij ons businessmodel niet vanuit het gegeven dat veel mensen hun cadeaukaarten niet inwisselen. Integendeel, wij doen er alles aan zodat mensen onze giftcard wél inwisselen. Zo dragen we bij aan het versnellen van de duurzame mode-industrie.”

De grootste problemen in de mode-industrie

Nanette: “Het is misschien een cliché, maar we hebben echt een systeemverandering nodig. We moeten niet alleen milieu-, mens- en diervriendelijker produceren, maar ook minder en efficiënter. In mijn ogen is het beter om een jurk te produceren van biologisch katoen dan van regulier katoen. Alleen, wanneer we in enorme hoeveelheden blijven produceren en het biokatoenen jurkje verkoopt niet of verdwijnt na drie keer dragen in de kliko, dan hebben we alsnog vele waardevolle grondstoffen verspilt. Een mooie slogan die hierop van toepassing is: ‘Sustainability is not about doing less harm, but about doing good.’

Hoe verwacht je dat de mode-industrie de komende jaren zal veranderen?

Nanette: “Ik denk dat de mode-industrie elk jaar duurzamer zal worden. Dat is goed, maar gaan we niet veel te langzaam? Mode is ook gewoon onderdeel van een heel economisch systeem dat gebouwd is op eindeloze groei. Daarmee hangt de uitputting van grondstoffen en uitbuiting van mensen samen. Ik hoop dat we de zogenaamde ‘circulaire ideeën’ niet in een lineaire context en met een lineaire mentaliteit gaan implementeren, want dat zou de zaken volgens mij alleen maar erger maken.”

“Voor de toekomst hoop ik – misschien naïef – dat sommige van de grotere spelers in de fashionsector het is gelukt om hun bedrijf zo te herstructureren dat ze écht duurzamer zijn geworden. Daarnaast hoop ik dat sommige van de kleinere modepioniers die momenteel op de markt zijn – die  duurzaamheid echt in hun DNA hebben –  zullen uitgroeien tot bekende, geliefde en grotere bedrijven.’

Hoe werkt de Sustainable Fashion Gift Card?

Bij webshops kan je in de checkout de SFGC selecteren en jouw unieke giftcard-nummer toevoegen. Je betaalt dan direct met de SFGC. Bij een aantal webshops is het nodig om je SFGC eerst om te ruilen voor een promotiecode. Dit staat aangegeven op de brandpagina van de aangesloten fashion pionier op de SFGC-website. Bij fysieke locaties kan je onze geprinte giftcard overhandigen of je digitale giftcard laten zien op je mobiele telefoon, Zo makkelijk kan duurzame mode zijn!

Ook een inspirerend verhaal delen?

Wij worden enthousiast van inspirerende initiatieven, verhalen en visies zoals die van Nananette en de Sustainable Fashion Gift Card. Door middel van verhalen verbinden we graag mensen met elkaar. Zo vergroten we de impact die we maken op de wereld, mens en natuur. Wil je ook een inspirerend verhaal delen over een initiatief, bedrijf, project of organisatie? Laat het ons dan weten.

Deel pagina

Vragen over dit artikel?

 adviseert je graag!

Meer artikelen