Lokale overheid

Transferpricing Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies

Lokale overheid

De druk op lokale overheden neemt toe. De voorwaarden waaraan zij moeten voldoen en het aantal taken dat op hun bordje ligt ook. Een externe partner als Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies is dan dé oplossing. Juist omdat wij goed thuis zijn in en veel ervaring hebben met de lokale overheid.

Transferpricing Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies

Grip houden op financiën
en bedrijfsvoering

Lokale overheden krijgen een steeds breder takenpakket en meer en meer verantwoordelijkheden. Onder andere taken op het gebied van zorg, milieu, sport, onderwijs en werk en wonen. Bij de uitvoering hiervan is het van belang dat de lokale overheden grip blijven houden op haar financiën en bedrijfsvoering. Door de steeds veranderende regelgeving en uitbreiding van taken ontstaan steeds nieuwe (financiële) vraagstukken, waarbij professioneel advies niet mag ontbreken.

De professionals van Sanacount vertalen actuele ontwikkelingen en inzichten naar gerichte adviezen en praktische ondersteuning. Hierin kijken we ook naar de ontwikkelingen in andere sectoren, bijvoorbeeld de zorg- en IT-sector. 

 

 

 Samen met de professionals van Sanacount Bedrijfs- en belastingadvies in de andere sectoren (bijvoorbeeld zorgsector en IT-sector) vertalen we actuele ontwikkelingen en inzichten naar gerichte adviezen en praktische ondersteuning. Ook op basis van interim-management.

Voor vraagstukken van
de lokale overheid

De specialisten van Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies kennen de vraagstukken die binnen de lokale overheid spelen als geen ander. Zij houden de trends nauwlettend in de gaten, zijn vakinhoudelijk up-to-date en weten als geen ander wat wel werkt en wat niet. Sanacount werkt dan ook veel voor:

 • Gemeenten
 • Provincies
 • Waterschappen
 • Sociale werkvoorzienings- en leerwerkbedrijven
 • Diverse gemeentelijke samenwerkingsorganisaties
Sanacount werkt ook op basis van interim-management. 

Financeel advies op maat

De specialisten van Sanacount kunnen je helpen met onder andere:  

 • Het opstellen van jaarrekeningen, begrotingen en tussentijdse rapportages
 • Het verbeteren van de planning en controle cyclus (zowel procesmatig als de inhoudelijke documenten)
 • Het doen van data-analyse en dashboarding
 • Het toekomstbestendig maken van de financiële functie
 • Het uitvoeren van projectmanagement bij de implementatie van een nieuw financieel systeem
 • Het bieden van tijdelijke capaciteitsondersteuning van hoofd financiën, financiële adviseurs, (business) controllers, belastingadviseurs, interne controle medewerkers, administrateurs en financiële medewerkers

Up-to-date belasting advies

Belastingadvies waaraan je kunt denken:

 • Het bieden van fiscale begeleiding rondom vennootschapsbelastingplicht en het doen van aangiftes vennootschapsbelasting
 • Berekenen van mengpercentages voor de omzetbelasting (BTW) en het doen van aangifte BTW en BTW-compensatiefonds (BCF)
 • Het begeleiden bij boekenonderzoeken van de belastingdienst
 • De advisering en controle op de juiste uitvoering van de werkkostenregeling

Overige adviesdiensten voor
lokale overheid

 • Het bieden van ondersteuning bij ombuigingsacties/bezuinigingen
 • Het opstellen van financiële verordening, controleverordening, notitie reserves en voorzieningen, notitie activeren en afschrijven, treasurystatuut
 • Het opstellen van een intern controleplan
 • Het opzetten en uitvoeren van verbijzonderde interne controles
 • De organisatie gereed maken voor de rechtmatigheidsverantwoording van het college
 • Het uitvoeren van procesoptimalisatie door het toepassen van LEAN.
 • Het financieel en fiscaal “in control” brengen van jouw organisatie

Waarom juist Sanacount dé ideale partner is

De specialisten van Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies gaan al wat jaartjes mee binnen de lokale overheid. Zij ondersteunen en adviseren diverse afdelingen. Dan doen zij met een hands-on mentaliteit en advies op maat. Maar dat doen zij vooral vanuit een verbeter oogpunt. Zij onderzoeken wat de huidige situatie is, komen met een verbeter voorstel en adviseren over de implementatie ervan. Doordat de specialisten van Sanacount altijd parate kennis met zich mee brengen ben je de situatie altijd een stapje voor. Dat geeft rust en vertrouwen van de overige betrokkenen. Alleen al daarom is een specialist van Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies van grote meerwaarde voor de lokale overheid.

Deel pagina

Relevante bagage vormt
de perfecte verbinding

Wist je dat de oorsprong van ons bedrijf in de zorghoek ligt? Dat vind je nog steeds terug in onze bedrijfsnaam. Wij spreken de taal van zorgwereld.

Die combineren we met onze kennis en ervaring die we bij gemeenten en het sociaal domein hebben opgedaan. Tel daar onze fiscale expertise bij op en de verbinding is gelegd.

Wil je die slag
ook maken?

Voor diverse huisartsenpraktijken, tandartsenpraktijken, maatschappen en thuiszorginstellingen voeren wij de administratie, verzorgen we de aangiften en stellen we jaarrekeningen op.

Ook schrijven we bezwaarschriften, lossen we fiscale problemen op en begeleiden wij de ondernemer bij een boekenonderzoek. Wij helpen deze bedrijven door moeilijke tijden heen, bijvoorbeeld door het opzetten van een gezond cashflowmanagement.

Deel pagina

Salarisadministratie raadplegen - Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies

Cases

Bekijk hetgeen waar wij het
meeste energie uit halen

Ook interessant

Is de handhavingsvakantie van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties bijna voorbij - BLogs - Nieuws - Sanacount

Is de handhavingsvakantie van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties bijna voorbij?

Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties De problematiek van de pseudo zelfstandige (would-be-zzp’er) schreeuwt om een oplossing. De opvolgende kabinetten zijn er in de afgelopen 10 jaar niet in geslaagd die oplossing te bieden. In het kader van de kabinetsformatie heeft De Sociaal-Economische Raad (SER) op 2 juni 2021 een akkoord tussen vakbonden en werkgeversorganisaties gepubliceerd over hervorming […]

Read More
Ambassadeurs SDG Lokaal regio Nijmegen - BLogs - Nieuws - Sanacount

Wij zijn ambassadeurs van SDG Lokaal regio Nijmegen!

Aan de slag voor een beter Nijmegen Vanaf september 2021 zullen collega’s Nese Senol en Ertug Kosmaci de rol van ambassadeurs van SDG Lokaal regio Nijmegen op zich nemen. De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Steeds meer gemeenten willen aan de slag […]

Read More
Wat is de donuteconomie van Kate Raworth- BLogs - Nieuws - Sanacount 2

Wat is de donuteconomie van Kate Raworth?

Klimaatrapport ICPP: Nu actie nodig In augustus 2021 kwam het klimaatrapport van de ICPP – het klimaatpanel met wetenschappers van de verenigde Naties – uit. Al biedt de conclusie uit het rapport geen nieuwe informatie, het komt toch weer binnen als een bom! Een ding is duidelijk: actie is NU nodig. Donut wat? Recent begon […]

Read More

Sanacount
media

Het belangrijkste nieuws op één plek

Sanacount media is dé plek waar jij jouw antwoorden vindt op je ondernemersvraagstukken. Van belangrijk nieuws tot recente ontwikkelingen op het gebied van strategie & leiderschap, technologie, financiën, fiscale regelgeving en personeel.

Heb je vragen met betrekking tot
lokale overheid?

Wij staan voor je klaar om samen jouw uitdagingen te bespreken en te kijken naar oplossingen voor je probleem
Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies Nijmegen

Heb je vragen met betrekking tot
lokale overheid?

Stel ze gerust. Wij horen graag van jou en staan voor je klaar om samen jouw uitdagingen te bespreken.

Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies Nijmegen