Focus op onderwijs door uitbesteden administratie en jaarrekening

Het primair onderwijs brengt mooie, maar soms ook lastige uitdagingen met zich mee. Als bestuurder weet je hoe complex het kan zijn om naast de opdracht tot goed onderwijs ook alle administratieve taken goed te managen. Naast de onderwijsontwikkelingen, kwaliteitsslagen en het ondersteunen van directeuren, moet je ook de boekhouding, salarisadministratie en jaarrekeningen in de gaten houden. Deze taken zijn tijdrovend en vereisen nauwkeurigheid, terwijl de tijd eigenlijk beter besteed kan worden aan onderwijskwaliteit. Het uitbesteden van deze secundaire taken is een praktische oplossing, zodat de focus nog meer op het onderwijs kan liggen.

 

Uitbesteden voor meer rust en focus

De financiële en fiscale rompslomp kan als een last voelen. Financiële administratie, salarisverwerking, jaarrekeningen en fiscale verplichtingen moeten allemaal volgens de juiste procedures worden afgehandeld. Door deze taken uit te besteden, komt er meer ruimte voor de kerntaken. Externe partijen, zoals Sanacount zorgen ervoor dat alles rondom administratie en belastingen op tijd en volgens de geldende wet- en regelgeving wordt uitgevoerd. Dit kan variëren van basisadministratie tot volledige ondersteuning, afhankelijk van de specifieke behoefte van de school. Denk aan de volgende mogelijkheden:

  • Personeelsadministratie
  • Uitbesteden van financiële administratie
  • Samenstellen jaarverslag onderwijs
  • Opstellen begroting en tussentijdse rapportages
  • Bieden van ondersteuning bij het opstellen van bestuursverslag
  • Vormen van een balansdossier voor de accountant
  • Pre-audit van balansdossier
  • Aanleveren van de jaargegevens bij DUO

 

Expertise in onderwijs en meer

Het uitbesteden van deze taken betekent samenwerken met een partij die niet alleen kennis heeft van financiën, maar ook van het onderwijsveld. Sanacount biedt bijvoorbeeld meer dan alleen administratieve ondersteuning. Het kantoor bestaat uit experts die schoolbesturen adviseren over duurzaam beleid en bedrijfsvoering, met kennis van de uitdagingen binnen het primair onderwijs.

 

Transparantie en samenwerking

Een goede samenwerking betekent dat je altijd inzicht hebt in de cijfers. Heldere tussentijdse rapportages, budgetadviezen en transparante communicatie zorgen ervoor dat je als bestuurder precies weet waar je aan toe bent. Daarnaast wordt je ondersteund met het afleggen van verantwoording over het gevoerd beleid en de rechtmatige besteding van de middelen richting de Rijksoverheid. Een belangrijk onderdeel om dit te doen is het opstellen van een bestuursverslag voor het onderwijs. Samen kijkend naar de organisatie en of de gestelde doelen zijn gerealiseerd. Dit zorgt niet alleen voor rust, maar helpt ook bij het maken van strategische keuzes. Schoolbesturen staan hierdoor sterker in hun besluitvorming.

 

Persoonlijk en professioneel

Bij Sanacount vinden we het belangrijk dat er persoonlijk contact is met onze opdrachtgevers. Korte lijnen en vaste aanspreekpunten zorgen ervoor dat schoolbesturen echt als partners worden ondersteund. Dit maakt het uitbesteden van de administratie en jaarrekening niet alleen efficiënt, maar ook prettig. Het geeft de rust en ruimte om met vertrouwen vooruit te kijken en de school verder te ontwikkelen. We helpen jullie daar graag bij.

Deel pagina

Vragen over dit artikel?

 adviseert je graag!

Meer artikelen