Schenken en erven

Belastingadvies klein - Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies

Schenken en erven

Wil jij zowel jouw privé als zakelijk vermogen richting de toekomst veilig stellen? Dan wordt het interessant om na te denken over schenk- en erfbelasting. Sanacount kijkt graag met je mee. Zo profiteer jij optimaal van onze kennis en ervaring. Daarmee helpen wij je graag vooruit.

Belastingadvies - Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies

Schenkbelasting

Schenken wanneer je nog leeft is vaak fiscaal voordelig. Dit kan ook blijken uit het Sanacount Totaalplan voor ondernemers. Door te schenken kun je jouw kind(eren) of kleinkind(eren) financiële ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld het kopen van een eigen woning.

Erfbelasting

Is een familielid of een bekende overleden? En laten zij een erfenis na? De belastingdienst stuurt dan een zogenoemde aangiftebrief als zij verwachten dat de erfgenamen erfbelasting moeten betalen. De belastingaangifte erfbelasting vraagt om een gedegen fiscale en juridische kennis. De belastingadviseurs van Sanacount ondersteunen je bij het doen van deze belastingaangifte en zorgen ervoor dat je zo min mogelijk belasting hoeft te betalen.

Heb je een schenking ontvangen?

Heb je één of meerdere schenkingen van je ouders of anderen ontvangen? En is het geschonken bedrag boven het bedrag van algemene vrijstelling schenkbelasting? Dan moet je aangifte schenkbelasting doen. De adviseurs van Sanacount helpen je bij het maken van de juiste keuzes en het opstellen van een schenkingsovereenkomst. Ook verzorgen wij jouw belastingaangifte schenkbelasting.

 

Deel pagina

Schenken & erven - Schenkbelasting

Schenken wanneer je nog leeft is vaak fiscaal voordelig. Dit kan ook blijken uit het Sanacount Totaalplan voor ondernemers. Door te schenken kun je jouw kind(eren) of kleinkind(eren) financiële ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld het kopen van een eigen woning.

Heb je een schenking ontvangen?

Heb je één of meerdere schenkingen van je ouders of anderen ontvangen? En het geschonken bedrag is boven het bedrag van algemene vrijstelling schenkbelasting? Dan moet je aangifte schenkbelasting doen. De adviseurs van Sanacount helpen je bij het maken van de juiste keuzes en het opstellen van een schenkingsovereenkomst. Ook verzorgen wij jouw belastingaangifte schenkbelasting.

Erfbelasting

Is een familielid of een bekende overleden? En laten zij een erfenis na? De belastingdienst stuurt dan een zogenoemde aangiftebrief als zij verwachten dat de erfgenamen erfbelasting moeten betalen. De belastingaangifte erfbelasting vraagt om een gedegen fiscale en juridische kennis. De belastingadviseurs van sanacount ondersteunen je bij het doen van deze belastingaangifte en zorgen ervoor dat je zo min mogelijk belasting hoeft te betalen.

Deel pagina

Ook interessant

BTW en inkoopfactuur uit het buitenland hangt er vanaf! - BLogs - Nieuws - Sanacount

BTW en inkoopfactuur uit het buitenland: hangt ervan af!

Hoe zit het ook alweer met de BTW en inkoopfacturen uit het buitenland? Als ik een vraag krijg over de BTW is mijn eerste reactie bijna altijd: “Hangt ervan af”. De BTW-wetgeving staat namelijk vol met uitzonderingen. Daarnaast hebben de landen van de Europese Unie een gemeenschappelijk BTW-stelsel. Terugkerende vraagstukken over de BTW-aangifte In de […]

Read More
Zakelijk of privé beleggen - wat is de beste keuze - BLogs - Nieuws - Sanacount

Zakelijk of privé beleggen – Wat is de beste keuze?

Zakelijk of privé beleggen? Hoe maak ik de juiste keuze? Ondanks de huidige economische tijd groeit het aantal mensen dat belegt nog steeds. Binnen het beleggen zijn veel verschillende opties en dus heel wat keuzes om te maken. Maar wat is de verstandigste keuze? Zakelijk of privé beleggen? In deze blog nemen we je mee […]

Read More
Ready for One-Stop-Shop! Nieuwe BTW-regeling op e-commerce - BLogs - Nieuws - Sanacount

Ready for One-Stop-Shop?! Nieuwe BTW-regeling op e-commerce

Ready for One-Stop-Shop?! E-commerce is booming business. Het aantal digitale shoppers en bestedingen nam de afgelopen jaren al sterk toe, maar is door de coronacrisis alleen maar harder gestegen. Mede door de coronamaatregel van het sluiten van de stenen winkel is het niet zo gek dat steeds meer ondernemers besloten een webshop te beginnen. Verandering […]

Read More

Ook interessant

Meer informatie over schenken en erven?

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek neem gerust contact met ons op. Sanacount helpt je graag bij al je vragen over schenken en erven.


    Vragen over schenken en erven?

    Stel ze gerust:


      Contact - Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies