Schenken en erven

Belastingadvies klein - Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies

Schenken en erven

Wil jij zowel jouw privé als zakelijk vermogen richting de toekomst veilig stellen? Dan wordt het interessant om na te denken over schenk- en erfbelasting. Sanacount kijkt graag met je mee. Zo profiteer jij optimaal van onze kennis en ervaring. Daarmee helpen wij je graag vooruit.

Belastingadvies - Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies

Schenkbelasting

Schenken wanneer je nog leeft is vaak fiscaal voordelig. Dit kan ook blijken uit het Sanacount Totaalplan voor ondernemers. Door te schenken kun je jouw kind(eren) of kleinkind(eren) financiële ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld het kopen van een eigen woning.

Erfbelasting

Is een familielid of een bekende overleden? En laten zij een erfenis na? De belastingdienst stuurt dan een zogenoemde aangiftebrief als zij verwachten dat de erfgenamen erfbelasting moeten betalen. De belastingaangifte erfbelasting vraagt om een gedegen fiscale en juridische kennis. De belastingadviseurs van Sanacount ondersteunen je bij het doen van deze belastingaangifte en zorgen ervoor dat je zo min mogelijk belasting hoeft te betalen.

Heb je een schenking ontvangen?

Heb je één of meerdere schenkingen van je ouders of anderen ontvangen? En is het geschonken bedrag boven het bedrag van algemene vrijstelling schenkbelasting? Dan moet je aangifte schenkbelasting doen. De adviseurs van Sanacount helpen je bij het maken van de juiste keuzes en het opstellen van een schenkingsovereenkomst. Ook verzorgen wij jouw belastingaangifte schenkbelasting.

 

Deel pagina

Schenken & erven - Schenkbelasting

Schenken wanneer je nog leeft is vaak fiscaal voordelig. Dit kan ook blijken uit het Sanacount Totaalplan voor ondernemers. Door te schenken kun je jouw kind(eren) of kleinkind(eren) financiële ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld het kopen van een eigen woning.

Heb je een schenking ontvangen?

Heb je één of meerdere schenkingen van je ouders of anderen ontvangen? En het geschonken bedrag is boven het bedrag van algemene vrijstelling schenkbelasting? Dan moet je aangifte schenkbelasting doen. De adviseurs van Sanacount helpen je bij het maken van de juiste keuzes en het opstellen van een schenkingsovereenkomst. Ook verzorgen wij jouw belastingaangifte schenkbelasting.

Erfbelasting

Is een familielid of een bekende overleden? En laten zij een erfenis na? De belastingdienst stuurt dan een zogenoemde aangiftebrief als zij verwachten dat de erfgenamen erfbelasting moeten betalen. De belastingaangifte erfbelasting vraagt om een gedegen fiscale en juridische kennis. De belastingadviseurs van sanacount ondersteunen je bij het doen van deze belastingaangifte en zorgen ervoor dat je zo min mogelijk belasting hoeft te betalen.

Deel pagina

Ook interessant

Auto van de zaak - BLogs - Nieuws - Sanacount

Auto op de zaak of in privé aanschaffen?

Kan ik beter een auto op de zaak of in privé aanschaffen? Als ondernemer is het vaak handig om een auto te hebben. Voor inkopen, het bezoeken van klanten of bijvoorbeeld om naar het bedrijfspand te rijden. Bij uitstek de meest gestelde vraag die we krijgen is dan ook: Zal ik de auto op de […]

Read More
Wanneer kan je het beste een B.V. oprichten - BLogs - Nieuws - Sanacount

Wanneer kan je het beste een bv oprichten?

Wanneer is het interessant om een bv op te richten? Heb je een eenmanszaak of een personenvennootschap (vof, maatschap, cv) anders gezegd een onderneming in de inkomstenbelasting (ook wel IB onderneming genoemd)? En wil je weten wanneer het voor jou interessant is om een bv op te richten? In deze blog lees je meer over […]

Read More
Alles over de oprichting van een BV - BLogs - Nieuws - Sanacount

Alles over de oprichting van een bv

Oprichting van een bv De afweging om een bv op te richten is weer actueel. Het tarief van de vennootschapsbelasting is verlaagd. En de ondernemersfaciliteiten voor de ondernemer in de inkomstenbelasting (ook wel IB ondernemer genoemd, bijvoorbeeld eenmanszaak of personenvennootschap) worden de komende jaren verder versoberd. De rechtsvorm bv biedt dus diverse fiscale voordelen. Maar […]

Read More

Ook interessant

Meer informatie over schenken en erven?

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek neem gerust contact met ons op. Sanacount helpt je graag bij al je vragen over schenken en erven.


    Vragen over schenken en erven?

    Stel ze gerust:


      Contact - Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies