Vooruitgang is geen vanzelfsprekendheid, vandaag de dag zeker niet. Om te beginnen moeten we onszelf de vraag stellen wat vooruitgang is. Bij Sanacount zijn we ervan overtuigd dat dit alles heeft te maken met het vinden van balans. We willen allemaal een goed leven, leuk werk, genoeg verdienen. Toch betekent financiële vooruitgang niks als we daarin het oog verliezen voor onze planeet en voor menselijkheid. Wij voelen een sterke motivatie en verantwoordelijkheid om ons in te zetten voor die balans tussen people, profit en planet. De kracht van de samenwerking is hierin leidend; samenwerking tussen burgers, bedrijfsleven, organisaties en overheid.
De Rijn en IJssel Energiecoöperatie is zo’n dergelijk, krachtig initiatief. Ze hebben als doelstelling van duurzame energie een streekproduct uit de Rijn-en-IJssel-regio maken. Daarin wordt samengewerkt met lokale bedrijven en particulieren. Enerzijds wordt er gestreefd naar energiebesparing en anderzijds worden projecten aangejaagd die de keuze voor duurzame energie van eigen bodem makkelijk maken. Coöperatieve samenwerking en lokale, schone, betaalbare energie voor iedereen zijn daarbij het uitgangspunt.
Een bijdrage leveren
In onze adviesgesprekken kijken we met opdrachtgevers, met ondernemers, naar waar hun verantwoordelijkheid ligt, naar wat ze mogen en kunnen bijdragen. Door de juiste vragen te stellen kan je juist vanuit dat financieel perspectief een stuk bewustzijn in gang zetten en daarna ook zaken concreet maken. We kijken ook zo naar onszelf, naar Sanacount.
Ertuğ Koşmaci, oprichter en directeur, werkt inmiddels vele jaren voor de gemeente Rhenen. Hij is thuis in de omgeving en in contact gekomen met de Rijn en IJssel Energiecoöperatie. Het initiatief en de drive spreken hem enorm aan. Sinds november van dit jaar is hij toegetreden als bestuurslid en penningmeester, een mooie manier om zijn kennis en ervaring te delen. Anderzijds is niemand ooit uitgeleerd en hoopt Ertuğ door deze coöperatie nog meer geïnspireerd te raken en de ervaring die hij hier opdoet ook weer mee te mogen nemen naar andere organisaties en opdrachtgevers. Kruisbestuiving ten top.
Wat kunnen jullie doen?
Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen verantwoordelijkheid heeft en deze ook kan oppakken. We zijn veel in gesprek met ondernemers die dit ook zo ervaren, maar niet goed weten hoe ze dit dan in de praktijk moeten brengen. De adviseurs van Sanacount zien de haakjes en geloven in de kracht van de kleine stappen. Wat we zien is dat die kleine stappen tot resultaat leidt dat motiveert. Ze brengen het gesprek op gang binnen de organisatie en ook daarbuiten. Dat is fijn, ook als je het even niet meer weet. En dat herkennen we, soms zie je het zelf even niet helder en het is fijn als een goed gesprek energie en perspectief geeft. Voel je vrij om contact op te nemen met ons, we helpen jullie graag.