Wie stil staat loopt achter – integratie en automatisering

Wie stil staat loopt achter - Nieuws - Blogs - Sanacount

Het is al bijna een jaar geleden sinds mijn start bij Sanacount. Ik solliciteerde destijds voor een bijbaan. Als Student aan de Master Supply Chain Management bij de Universiteit van Tilburg was ik op zoek naar een manier wat bij te verdienen. Zowel bij Sanacount als op de universiteit krijg ik regelmatig dezelfde vraag. Waarom doe ik dit werk? Of heb ik deze studie gekozen? Weet ik niet wat ik wil? Wissel ik steeds van carrière pad? Helemaal niet! Ik zie juist een overvloed aan raakvlakken. Supply Chain Management is namelijk niet alleen logistieke planning. Dit is een veelal gemaakte aanname, maar het is juist ontzettend breed.

Bedrijfsprocessen integreren en informatie beschikbaar

De belangrijkste focus is misschien wel het integreren van alle bedrijfsprocessen en beschikbaar maken van informatie waar nodig. Ofwel het toepassen van een denkwijze die niet uitsluitend op logistiek toegepast kan worden. Supply Chain Management (SCM) kent geen “one-size fits all”. Het is juist een methode die altijd ingezet kan worden. 

Supply Chain Management binnen de administratie

Van groot belang is het integreren van technieken van Supply Chain Management met de situatie van het bedrijf. Denk aan grootte, markt, klanten, etc. Of je nu praat over een multinational, een startup of een mkb’er. SCM kan overal van waarde zijn. Dus ook in het vakgebied van administratie en accountancy. Waar nog de nodige “dinosauriërs” nog met klappers en markeerstiften rondlopen. Juist hier is het interessant om te kijken hoe dit vervelende maar noodzakelijke proces simpeler gemaakt kan worden.

Productieproces binnen de dienstverlening

De uitdaging daarnaast is om processen inzichtelijk te maken binnen dienstverlening. Al is het productieproces van goederen en diensten hetzelfde: input – productie – output. Het is toch een stuk moeilijker om concepten als productiviteit en kwaliteit in te schatten. Ook hierin kan integratie en automatisering van waarde zijn.

Integratie en automatisering binnen accountancy

Maar wat houdt integreren dan precies in? Mijn werkmail ook op mijn telefoon installeren? Niet per se, maar veel moeilijker hoeft het niet te zijn. Vandaag de dag bestaan heel veel slimme oplossingen die menselijke handelingen overbodig maken. Denk bijvoorbeeld aan CTRL by Sanacount. Een softwareplatform wat ondernemers direct een beknopt overzicht van hun financiële administratie geeft. Bij het integreren van processen is het belangrijk om te weten welke informatie je als in jouw rol nodig hebt van jouw partners om de juiste beslissing te kunnen maken. De antwoorden zijn er. Het probleem is vaak dat men niet weet welke informatie nodig is.

Innovatieve oplossingen voor alle bedrijven

Daarnaast heerst er onwetendheid over hoe innovatieve oplossingen ons het leven makkelijker kunnen maken. Technologische ontwikkelingen gaan tegenwoordig sneller dan we bij kunnen houden. Dit maakt dat we vele kansen over het hoofd zien. Automatisering, het gebruik van slimme hard- en software om het voeren van jouw bedrijf makkelijker en goedkoper te maken. Dit was 10 jaar geleden alleen nog voor de grote multinationals. Inmiddels kan ook het mkb hier gebruik van maken.

Wie stil staat, loopt achter – Sanacount gaat mee met de technische ontwikkelingen

Sterker nog: wie stil staat, loopt achter. Veel technische ontwikkelingen klinken misschien allemaal wat ingewikkeld. Maar wanneer je de tijd neemt om erin te duiken komen er vaak achter dat het makkelijker is dan gedacht.  Binnen Sanacount proberen wij dan ook vooraan te staan en altijd op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen. Ook voor onze klanten kunnen deze namelijk interessant zijn.  

Sparren over Supply Chain Management binnen jouw onderneming?

Als onderdeel van mijn Master ga ik mij de komende maanden verdiepen in het onderwerp van Supply Chain Integration. Specifiek met het plannen van sales en exploitatie (Sales & Operations Planning). Denk je dat jouw bedrijf nog ruimte heeft om te integreren? Nog efficiënter kan werken? Of wellicht ben je gewoon toe aan een frisse blik. Bij ons staat de deur altijd open!

Deel pagina

Vragen over dit artikel?

 adviseert je graag!

Meer artikelen