Van controleur naar sparringspartner voor ondernemers

Van controleur naar sparringspartner - Nieuws - Blogs - Sanacount

Een accountantskantoor of een boekhouder die alleen maar naar de cijfers kijkt? Dat is niet meer van deze tijd. Mkb-ers zoeken een sparringpartner. Iemand die hen kan adviseren zodat ze alles uit hun bedrijf kunnen halen.

Een omslag voor de accountant – niet alleen cijfers

Dat betekent wel dat de accountant een omslag moet maken. Van oudsher zijn zij namelijk vaak behoudend. Het belangrijkste was altijd om ervoor te zorgen dat de cijfers klopten. En het vermijden van risico’s. Want risico’s kunnen de boel flink op zijn kop zetten.

Risico’s nemen kan juist goed zijn voor een mkb-bedrijf

Soms is het voor een mkb-bedrijf juist goed om een risico te nemen. Vooral als dit helpt bij het versterken van zijn bedrijf. Daar heeft hij wel het juiste advies bij nodig. Iemand die hem een spiegel kan voorhouden. Maar ook juist ‘out of the box’ kan denken als het gaat om bedrijfsvoering of -strategie. Dus wil je een partner hebben die niet alleen naar je cijfers kijkt. Maar je ook over andere vragen het beste advies kan geven.

Minder tijd voor administratie, meer tijd voor advies

Door de opkomst van digitale boekhoudoplossingen, hebben wij die rol van sparringpartner kunnen opnemen. Voorheen ging veel van onze tijd zitten in de verwerking van de administratie. Nu we dat voor een groot deel hebben kunnen automatiseren met verschillende pakketten is dit anders. We hebben veel meer tijd om ons te richten op de mkb-er. Samen kunnen we kijken naar wat het beste is voor zijn bedrijf. 

Kijk samen naar kansen en consequenties

Samen kijken we wat er in de markt speelt. Waar liggen de kansen? Moet je misschien een risico nemen? Dat zijn vragen die aan mkb-ers gesteld moeten worden. Natuurlijk moet je dan vanuit je rol als financieel adviseur of fiscalist ook naar de consequenties kijken. Want het moet natuurlijk wel verantwoord blijven. Alleen op deze manier kun je als mkb-er echt groeien.

Met de ondernemers zorgen we voor ontwikkeling

Ondernemers denken vaak dat boekhouders en fiscalisten er alleen maar zijn om de cijfers te controleren. Het tegendeel is waar. Sanacount is juist de sparringpartner die je nodigt hebt om te zorgen voor ontwikkeling binnen je bedrijf. Door uitstekende kennis van jouw bedrijf en de markt kunnen we je het beste advies geven. Wil je met een van onze adviseurs sparren? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Deel pagina

Vragen over dit artikel?

 adviseert je graag!

Meer artikelen