Maatschappelijke organisaties

Factureringsvereisten - Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies

Maatschappelijke organisaties

Ook als maatschappelijke organisatie doe je er alles aan om de zaak goed op de rit te hebben. Ook voor stichtingen en vereniging is financieel advies en specifieke juridische kennis onmisbaar. Juist daar komt Sanacount om de hoek kijken.

Factureringsvereisten - Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies

Wil je die slag
ook maken?

Bestuurders van stichtingen en verenigingen hebben steeds meer te maken met uiteenlopende uitdagingen. De aangescherpte wet- en regelgeving zoals privacywetgeving, verslaggevingsvoorschriften RJ640 en de belastingplicht. Sanacount heeft veel ervaring met Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s), fondswervende instellingen en vermogensfondsen.

De roep naar bedrijfsmatig
en professioneel werken

Ook de veranderende businessmodellen vormen een uitdaging. De zoektocht naar nieuwe vormen van verdiensten om de afhankelijkheid van subsidies, lidmaatschapsbijdragen, donaties te verminderen. Bijvoorbeeld door middel van horeca en het (online) verkopen van diensten of producten. Daarnaast wordt het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden en in te zetten binnen de organisatie. De roep naar bedrijfsmatig en professioneel werken wordt alsmaar groter. Ook wordt er steeds nauwer samengewerkt met andere bedrijven om zo maatschappelijke doelstellingen te realiseren. De specialistische kennis van sectoren zoals retail, lokale overheid, horeca en zakelijke dienstverlening komt hierbij goed van pas.

Waarom specifieke fiscale
kennis onmisbaar is

Doordat stichtingen en verenigingen een groot aantal activiteiten hebben is specifieke fiscale kennis onmisbaar. Ontvang je subsidies, bijdragen en/of wordt er met bepaalde activiteiten winst nagestreefd en/of duurzaam deelgenomen aan het economische verkeer? Dan kunnen er al complexe fiscale vraagstukken spelen op het gebied van vennootschapsbelasting, btw, loonheffingen en schenk- en erfbelasting.

Sanacount levert graag een
maatschappelijke bijdrage

Binnen onze maatschappij is een groot aantal mensen lid van een stichting (zoals een algemeen nut beogende instelling, een ANBI) of vereniging. De zogenaamde non-profit instellingen. Met elkaar vormen zij een netwerk van maatschappelijke organisaties die een duurzame bijdrage leveren aan onze maatschappij. Sanacount heeft het in haar missie opgenomen dat ook zij een maatschappelijke bijdrage wil leveren en dus niet alleen vanuit een winstoogmerk opereert. Bovendien werkt Sanacount graag voor de lokale overheid en de gezondheidszorg

Voor vragen over
de financiële houding

Om zoveel mogelijk geld beschikbaar te houden voor de ‘maatschappelijk doelen’ is het van belang om stichtingen en verenigingen te ondersteunen met de de inrichting en de financiële huishouding. De specialisten van Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies helpen je bij:

 • Het maken van strategische, tactische en operationele keuzes
 • Het bedrijfsmodel tegen het licht aan houden.
 • Het uitvoeren van een juridische check op de statuten, regelementen, contracten en voorwaarden.
 • Het uitvoeren van een check op AVG en privacy wetgeving
 • Het voorbereiding van de jaarrekening controle van de externe accountant
 • Het uitvoeren van interne controles en pre audits
 • Het adviseren bij het inzetten van technologie en data-analyse
 • Het optimaal benutten van subsidiekansen
 • Het adviseren bij kostenbeheersing en rendementsverhogingen
 • Het uitvoeren van projectmanagement bij het implementeren van nieuwe financiële systemen (inclusief projectenadministratie)
 • Het optimaliseren van de bedrijfsvoering en de processen op het gebied van projectadministratie, inzet personeel/ vrijwilligers en de planning en control cyclus
 • Het ondersteunen bij de samenwerking met verschillende stichtingen, verenigingen en bedrijven

Ookal werk je non-profit,
financiël advies helpt je vooruit

Hoe Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies jouw vereniging of stichting kan ondersteunen:

 • Het inrichten en verwerken van administraties
 • Het volledig outsourcen van administraties
 • Het samenstellen van begrotingen en jaarrekeningen (RJ640)
 • Het digitaliseren van de financiële processen
 • Het ondersteunen bij het aanvragen van subsidies en aantrekken van fondsen
 • Het opzetten van een subsidie en projectadministratie
 • Het outsourcen van je totale financiële administratie (boekhouding) en salarissen
 • Het opstellen van tussentijdse (management) rapportages
 • Het opstellen van liquiditeitsplanningen (cashflow) en helpen bij het aantrekken van financieringen
 • Het beoordelen van je prestaties in vergelijking met andere instellingen
 • Het opstellen van jaarrekening en een balansdossier voor de externe accountant

Deel pagina

Relevante bagage vormt
de perfecte verbinding

Wist je dat de oorsprong van ons bedrijf in de zorghoek ligt? Dat vind je nog steeds terug in onze bedrijfsnaam. Wij spreken de taal van zorgwereld.

Die combineren we met onze kennis en ervaring die we bij gemeenten en het sociaal domein hebben opgedaan. Tel daar onze fiscale expertise bij op en de verbinding is gelegd.

Wil je die slag
ook maken?

Voor diverse huisartsenpraktijken, tandartsenpraktijken, maatschappen en thuiszorginstellingen voeren wij de administratie, verzorgen we de aangiften en stellen we jaarrekeningen op.

Ook schrijven we bezwaarschriften, lossen we fiscale problemen op en begeleiden wij de ondernemer bij een boekenonderzoek. Wij helpen deze bedrijven door moeilijke tijden heen, bijvoorbeeld door het opzetten van een gezond cashflowmanagement.

Deel pagina

Salarisadministratie raadplegen - Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies

Cases

Bekijk hetgeen waar wij het
meeste energie uit halen

Ook interessant

Wanneer kan je het beste een B.V. oprichten - BLogs - Nieuws - Sanacount

Wanneer kan je het beste een bv oprichten?

Wanneer is het interessant om een bv op te richten? Heb je een eenmanszaak of een personenvennootschap (vof, maatschap, cv) anders gezegd een onderneming in de inkomstenbelasting (ook wel IB onderneming genoemd)? En wil je weten wanneer het voor jou interessant is om een bv op te richten? In deze blog lees je meer over […]

Read More
Alles over de oprichting van een BV - BLogs - Nieuws - Sanacount

Alles over de oprichting van een bv

Oprichting van een bv De afweging om een bv op te richten is weer actueel. Het tarief van de vennootschapsbelasting is verlaagd. En de ondernemersfaciliteiten voor de ondernemer in de inkomstenbelasting (ook wel IB ondernemer genoemd, bijvoorbeeld eenmanszaak of personenvennootschap) worden de komende jaren verder versoberd. De rechtsvorm bv biedt dus diverse fiscale voordelen. Maar […]

Read More
Belangrijke wetswijzigingen per 1 juli 2021 BLogs - Nieuws - Sanacount

Belangrijke wetswijzigingen per 1 juli 2021

Wet- en regelgeving die ingaat per 1 juli 2021 Per 1 juli 2021 zullen er een aantal belangrijke veranderingen in de wet- en regelgeving worden doorgevoerd die wellicht gevolgen kunnen hebben ondernemingen. We hebben de veranderingen voor je op een rijtje gezet in deze blog. Tip 1: Per 1 juli gaan de regels voor BTW […]

Read More

Sanacount
media

Het belangrijkste nieuws op één plek

Sanacount media is dé plek waar jij jouw antwoorden vindt op je ondernemersvraagstukken. Van belangrijk nieuws tot recente ontwikkelingen op het gebied van strategie & leiderschap, technologie, financiën, fiscale regelgeving en personeel.

Interesse?
Neem contact op

Wij staan voor je klaar om samen jouw uitdagingen te bespreken en te kijken naar oplossingen voor je probleem
Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies Nijmegen

Interesse?
Neem contact op

Wij staan voor je klaar om samen jouw uitdagingen te bespreken en te kijken naar oplossingen voor je probleem
Sanacount Bedrijfs- en Belastingadvies Nijmegen